Leefstijladvies voor jou

Aandacht voor voeding, beweging en een gezond denk- en gedragspatroon

Je gezondheid is er het meeste bij gebaat  als je zowel aandacht hebt voor voeding, beweging en je geestelijke welzijn. In de huidige maatschappij voelen we ons snel opgejaagd. Hoe fijn is het dan om 's avonds lekker op de bank te ploffen,een zak chips open te trekken en lekker te ontspannen. Werkt het eigenlijk wel zo?

De winkels liggen vol met gemaksvoedsel, zodat we minder tijd aan de bereiding kwijt zijn. Aantrekkelijke verpakkingen verleiden ons tot het aankopen van grotere porties. Reclames op TV laten ons geloven dat ons leven pas echt fantastisch is met product x. Fabrikanten weten precies hoe ze smaken zo moeten afstemmen om je door te laten eten. En wij? We worden langzaam maar zeker dikker en minder fit.

Daar blijft het niet bij. Verschillende (welvaarts-)ziekten zoals diabetes II, obesitas en verschillende hart- en vaataandoeningen, rug- en gewrichtsklachten, maar ook galstenen en botontkalking komen vaker voor. Met medicijnen is er veel te reguleren, maar een gezonde levensstijl met een normaal en gezond eet- en beweegpatroon zorgt er wellicht voor dat het niet zover hoeft te komen. Je hoeft echt geen chef-kok te zijn, of je persoonlijke records elke week aan te scherpen.

Hoe het geestelijk met je gaat is voor een deel afhankelijk van je lichamelijke conditie. En natuurlijk van hoe je functioneert onder stress, druk uit je sociale omgeving en hoge verwachtingspatronen op je werk. Voor je het weet zit je tegen een burn-out aan, heb je last van depressieve en negatieve gevoelens of heb je het gevoel constant opgejaagd te worden. Weerbaarder worden en je eigen grenzen bepalen en bewaken, kun je leren bij FoodMindMotion.

Als je af wilt vallen, kom je de wereld aan wondermiddeltjes tegen. “Neem deze pil en je buikvet smelt weg als sneeuw voor de zon”; “Met dit koolhydraatarme diëet val je snel veel af en val je nooit meer terug in je oude gewoontes”, “Elke dag twee maaltijdvervangers en over drie weken ben je 12 kilo afgevallen”. Yeah, right… als het zo eenvoudig was, was niemand meer dik.

Raar eigenlijk dat we dat allemaal geloven en er klakkeloos ons geld aan uitgeven. Zo snel kwam het er niet aan, dus zo snel kan het er ook niet af. Je raakt iets ànders kwijt dan vet als je snel afvalt. Je lichaam steekt heel vernuftig in elkaar en laat zich niet zomaar beetnemen. Dat is ook de reden dat de meeste mensen uiteindelijk weer aankomen en dikker worden dan daarvoor. Balans brengen in je voeding is stap 1, dat doen met respect voor je gezondheid stap 2.

Bij FoodMindMotion ga je leren hoe je het heft in eigen hand kunt nemen. Hoe je zonder dat je honger hoeft te lijden, je lichaam weer in balans krijgt en naar een gezond gewicht brengt. Is dat leuk? Vast niet altijd, maar als je beseft dat alle stappen die je zet in je voordeel zijn, is het eigenlijk fantastisch! Je neemt zelf de controle over je gezondheid, niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later. Het betekent echt niet dat je nooit meer wat mag; juist niet!

Als je daarbij wilt bewegen of sporten kan dat ook bij FoodMindMotion. Beweging ondersteunt het proces van afvallen, van mentaal in balans komen, van stabieler en fitter worden. Daarnaast kun je terecht voor het afrekenen met angsten, stress, en allerlei andere zaken die je remmen om voluit te leven. Ik kan jou adviseren, motiveren en helpen jouw doelen te bepalen en te realiseren.

Doe het nu. Het is tijd om jezelf en je gezondheid serieus te nemen.

Bel 06-55398616 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om kennis te maken en we maken snel een afspraak om elkaar te ontmoeten!